Ovako izgleda Huawei P30 koji će imati utor za slušalice - Radio-Udrc

Tehnologija

Ovako izgleda Huawei P30 koji će imati utor za slušalice

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam.

ADMINISTRATOR

Objavljeno

dana

Photo: Shutterstock

Ako je vjerovati fotografiji koja je “procurila” na internet, Huaweijev nadolazeći smartphone P30 će imati utor za slušalice.

Huawei je trenutno drugi najveći proizvođač smartphonea na svijetu, a kupce je djelomično privukao svojom naprednom tehnologijom, od bežičnog punjenja do vrhunskih kamera i kozmetičkih detalja poput sjajnih stražnjih panela. Međutim, fotografija koja se pojavila na internetu nagovještava da će nadolazeći smartphone P30 imati 3,5 mm utor za slušalice, što je na neki način korak unazad. To može biti rezultat mišljenja mnogih da napredak nije baš uvijek voljen i poželjan.

Proteklih godina su Apple i neki drugi proizvođači polako uklanjali tradicionalne utore za slušalice iz svojih uređaja, a sve kako bi uređaji bili tanji te otporniji na vodu. S druge strane, razlog je vjerovatno i namjera proizvođača da se prodaju skuplje bežične slušalice. Huawei nije izuzetak, tako da model P20 nije imao utor za slušalice, no njegov nasljednik će ga najvjerovatnije imati te će biti pozicioniran lijevo od USB-C porta za punjenje smartphonea.

P30 će imati 6-inčni ekran, selfie kameru od 24 megapiksela, zub na ekranu, trostruku stražnju kameru od 38 megapiksela s 5x optičkim zoomom, dok senzora za otisak prsta nema. Vjerovatno će smartphone biti dostupan u verzijama s internom memorijom od 128 i 256 GB.

Očekuje se da će P30 biti predstavljen u martu.

Continue Reading
Reklama
Ostavi Komentar

Ostavi Odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Najčitanije

Copyright © 2019 Radio Udrc