Nova akvizicija Senada Džambića: Bingo preuzima krajišku kompaniju Adna Commerc - Radio-Udrc

Biznis

Nova akvizicija Senada Džambića: Bingo preuzima krajišku kompaniju Adna Commerc

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui.

ADMINISTRATOR

Objavljeno

dana

Photo: Google

Konkurencijsko vijeće BiH odobrilo je tuzlanskom Bingu u vlasništvu Senada Džambića da preuzme trgovinsko preduzeće Adna Commerc iz Bosanske Krupe u vlasništvu Zlatana Jusića

Bingo je sa kompanijom Adna Commerc potpisao pismo namjere o kupoprodaji 100-postotnog udjela 9. oktobara 2018. godine. Riječ je o ukupno pet trgovinskih objekta smještenih u Bosanskoj Krupi (dva), Cazinu, Bihaću i Velikoj Kladuši.

Kupovinom kompanije Adna Commerc tuzlanski Bingo će znatno ojačati tržišno učešće u Krajini, ali i dodatno učvrstiti lidersku poziciju na tržištu BiH.

Sa svojih 185 poslovnica širom BiH, i više od 7000 uposlenih, Bingo je uvjerljivo najveći maloprodajni lanac u BiH i najveći privatni poslodavac u BiH. Osim trgovine, u sklopu ove grupacije, posluje nekoliko proizvodnih preduzeća ( proizvodnja flipsa, chipsa i drugih grickalica, proizvodnja konzumnih jaja, uzgoj brojler pilića, proizvodnja tjestenine, tekstilna industrija, proizvodnja papirne konfekcije, te proizvodnja i korištenje obnovljivih izvora energije ).

Početkom ove godine, kompanija Bingo preuzela je Tuzlanski kiseljak koji je bio u vlasništvu Pivare Tuzla, a sredinom protekle godine Bingo je preuzeo i privatnu firmu Ingram iz Srebrenika.

Ključni trenutak u poslovnoj ekspanzi8ji tuzlanskog Binga desio se 2014. godine, kada je vlasnik kompanije Senad Džambić, odlučio kupiti 24 maloprodajna objekta Interexa, u vlasništvu francuske grupacije Intermarche.

Tom akvizicijom, udio Binga na tržištu maloprodaje u BiH dostigao je gotovo 20 posto i bilo je samo pitanje vremena kada će Bingo skinuti s trona dugogodišnjeg trgovinskog lidera u BiH, Konzum Ivice Todorića,

Continue Reading
Reklama
Ostavi Komentar

Ostavi Odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Najčitanije

Copyright © 2019 Radio Udrc